The girl behind the camera

LISELORE STAP, 1989
AMSTERDAM

Liselore in 3 woorden: nieuwsgierig, enthousiast en gedreven. Of maak er maar 4 van, want ik ben dol op avontuur en saai binnen de lijntjes kleuren is niet aan mij besteed.

Ik kom uit een creatieve familie en als klein kind was al duidelijk dat ook ik tot deze categorie behoor. Toch heb ik het fotograferen een paar jaar geleden pas echt ontdekt.

Lange tijd zag ik fotografie als ‘uit de hand gelopen hobby’. Ik kon bijna niet geloven dat ik zou kunnen leven van datgene wat mij het meest gelukkig maakt. Nog steeds niet overigens. Zelfs na een lange dag fotograferen kom ik vol enthousiasme thuis en vaak duik ik (.. tegen beter weten in) meteen achter mijn laptop om met de beelden aan de slag te gaan. Ik geniet van elke dag, iets wat je terugziet in mijn werk.

Naast fotograferen is reizen mijn favoriete bezigheid, twee passies die wat mij betreft hand in hand gaan. Als het even kan reis ik met mijn camera in mijn hand en mijn laptop in mijn tas de zon achterna. Op zoek naar avontuur, interessante mensen, nieuwe herinneringen en verhalen voor later.

Mijn werk

Het liefst fotografeer ik mensen, of dat nou om een intiem portret, een poserend model of een klein poppetje in een indrukwekkend landschap gaat. Ik zie mezelf als een veelzijdige fotografeer en wil me vooral door door mijn stijl onderscheiden.

Ik hou van de natuurlijke schoonheid van mensen zonder al te veel poespas. Mijn stijl is clean en speels met vaak een vleugje romantiek. Ik zoek altijd naar de balans tussen perfect gestileerde plaatjes en beelden die juist een verhaal vertellen.